Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest pyszne i łatwe w przygotowaniu.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Ser i ugotowane ziemniaki rozbijamy w malakserze na bardzo puszystą masę.Robotem ucieramy masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,dodajemy cały czas ucierając,żółtka na przemian z masą serowo-ziemniaczaną. do masy serowej dodajemy siejąc przez sito ,budyń z proszkiem do pieczenia, nakładamy pianę ubitą z białek, całość delikatnie ale dokładnie mieszamy i od razu wkładamy do przygotowanej dużej tortownicy.,
Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika , pieczemy w temp,160 stopni c przez godzinę. Zrumieniony z lekko odstającymi od formy bokami , wyjmujemy z piekarnika,chłodzimy. Ciasto można posypać cukrem pudrem.