Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6
Dodano: 23.01.2011
Odsłon: 4387
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ser i ugotowane ziemniaki rozbijamy w malakserze na bardzo puszystą masę.Robotem ucieramy masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,dodajemy cały czas ucierając,żółtka na przemian z masą serowo-ziemniaczaną. do masy serowej dodajemy siejąc przez sito ,budyń z proszkiem do pieczenia, nakładamy pianę ubitą z białek, całość delikatnie ale dokładnie mieszamy i od razu wkładamy do przygotowanej dużej tortownicy.,
Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika , pieczemy w temp,160 stopni c przez godzinę. Zrumieniony z lekko odstającymi od formy bokami , wyjmujemy z piekarnika,chłodzimy. Ciasto można posypać cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

anka14009 23 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
Życzę smacznego i miłej zabawy w przygotowaniu ciasta::)0 Kto głosował? | Odpowiedz