Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik jest pyszny! No i zawsze się udaje :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2398
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4533
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1593
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 479
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2398
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4533
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1593
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 479
Składniki
Wiórka kokosowe zalać likierem, ostawić na min. 30min. Im dłużej będą nasiąkały, tym lepiej. Ciastka dokładnie pokruszyć, wysypać na spód tortownicy (średnica ok.30cm) i lekko ugnieść.
Ser zmiksować z cukrem, dodawać pojedynczo jajka, następnie mąkę i na końcu wiórka z likierem - cały czas miksując. Całość wylać na spód z ciastek, piec ok 60 min w 180*C. Na spodzie piekarnika położyć blachę wypełnioną do połowy wodą a na środkowej półce blachę z sernikiem (po prostu w piekarniku "gdzieś tam niżej" ma stać naczynie z parującą wodą - bo to para wodna sprawia, że sernik wyjdzie bardziej kremowy, nie wysuszy się podczas pieczenia).
Po upieczeniu sernik zostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia. Śmietankę doprowadzić do wrzenia, wsypać połamaną na kawałeczki czekoladę, wymieszać aż polewa będzie całkiem gładka. Rozsmarować dokładnie na wierzchu ciasta.