Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Śmietanę zmiksować z całymi jajami, wlać to do wrzącego mleka. Gotować na wolnym ogniu aż zrobi się ser. Odcedzić i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać porcjami ser. Gotową masę podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, do drugiej kwasek cytrynowy. Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami, na to wyłożyć masę kakaową, na to masę cytrynową, a na wierzch galaretkę
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Grazyna170853 20 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Znam ten przepis juz od dawna.Robimy ten sernik na upieczonym cienkim biszkopcie (teraz mozna kupic gotowy).Do sernika dodajemy orzechy, rodzynki,lub zastygnieta galaretke pokrojona w kostke.
Przepyszne a przy tym bardzo atrakcyjnie wyglada.
Pozdrawiam serdecznie.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

socharena 21 września 2008Zgłoś do usunięcia
Pychotka...Polecam.Wczoraj zrobiłam, a dzisiaj już po cieście nie ma śladu...Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz