Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na upalne dni z sezonowymi owocami.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35883
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1261
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1778
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35883
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1261
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1778
        
        
                Składniki
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Rozrobić dwie galaretki cytrynowe krystaliczne z gorącą wodą (ilość wody o połowę mniejsza niż na opakowaniu) Masę serową wrzucic do naczynia i wymieszać z przestudzonymi galaretkami. Ubić śmietanę. Do masy serowej z galaretkami dodać ubitą bitą śmietan i wymieszczać całosć delikatnie łyżką.
Przelać masę do tortownicy. Schlodzić w lodówce. Sernik wyjąc z lodówki po zastygnieciu. Rozgrzać czekoladę i wylać na brzeg sernika uzykując efekt drip. Udekorować owocami i bezami według uznania.