Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na upalne dni z sezonowymi owocami.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. Rozrobić dwie galaretki cytrynowe krystaliczne z gorącą wodą (ilość wody o połowę mniejsza niż na opakowaniu) Masę serową wrzucic do naczynia i wymieszać z przestudzonymi galaretkami. Ubić śmietanę. Do masy serowej z galaretkami dodać ubitą bitą śmietan i wymieszczać całosć delikatnie łyżką.
Przelać masę do tortownicy. Schlodzić w lodówce. Sernik wyjąc z lodówki po zastygnieciu. Rozgrzać czekoladę i wylać na brzeg sernika uzykując efekt drip. Udekorować owocami i bezami według uznania.