Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik pomarańczowy"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39055
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 404
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39055
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 404
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Składniki
Pierniczki rozkrusz na drobne kawałki. Herbatniki roztłucz wałkiem do ciasta. Wsyp wszystko do misy i zalej schłodzonym, roztopionym masłem (80 g).
Ugnieć masę i uformuj z niej korpus w tortownicy wysmarowanej masłem. Wstaw w chłodne miejsce do stężenia. Twaróg wymieszaj z cukrem, sokiem pomarańczowym, jajkami i proszkiem budyniowym. Wlej mieszankę do formy na korpus. Piecz w piekarniku w 160 st. C przez około 60 minut.
Pomarańcze obierz i dokładnie zdejmij z nich białą błonkę na powierzchni. Pokrój je w poprzek w plastry.
Rozgrzej marmoladę. Schłodzony sernik posmaruj marmoladą morelową i udekoruj plastrami pomarańczy tak, aby na obwodzie została krawędź o szerokości około 2 cm.
Posyp cukrem pudrem. Udekoruj miętą i podawaj.
Czas przygotowania: 80 minut (bez czasu na stężenie i chłodzenie) 620 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień