Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycja wzbogacona słodkością daktyli i żurawinową kwaskowatością:
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 237
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6992
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 237
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6992
Składniki
Żółtka, masło, cukier i cukier waniliowy ucieramy na puszystą masę, dodajemy mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia a następnie stopniowo twaróg do osiągnięcia jednolitej masy. Teraz wsypujemy daktyle i żurawinę.
Białka ubijamy na sztywną pianę koniecznie z dodatkiem szczypty soli, która podkreśla smak suszonych owoców! Pianę delikatnie łączymy łyżką z serową masą i wykładamy do dużej tortownicy lub prostokątnej formy.
Nagrzewamy piekarnik do 170 stopni. Pieczemy 60 minut na najniższym poziomie bez termoobiegu. Smacznego!