Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z migdałami w karmelu"
Przepis dnia
Kotlety z kalafiora i jajek to pyszny dodatek do obiadu oraz idealny wybór dl...
Odsłon: 10307
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 98
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 148
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1693
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 307
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 98
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 148
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1693
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 307
Składniki
Stop 125 g masła, odstaw do wystudzenia. Pokrusz w malakserze biszkopty oraz 75 g ciastek migdałowych. Okruszki wymieszaj z masłem. Masą wylep spód blachy posmarowanej tłuszczem.
Obydwa rodzaje twarogu zmiel i wymieszaj w misce. Dodaj 200 g cukru, cukier waniliowy i budyń w proszku. Wbij jaja i wymieszaj. Masę serową rozsmaruj na spodzie z ciasteczek. Sernik piecz 45 min w 175 st. C.
Migdały posiekaj. Na patelnię wsyp 150 g cukru i stop na jasny karmel. Dodaj śmietanę i 2 łyżki masła. Odłóż 2 łyżki masy karmelowej, resztę wymieszaj z migdałami i nałóż na sernik. Wierzch polej kroplami gorącej masy karmelowej.
Czas przygotowania: 75 minut 380 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień
Przepisy Desery
Desery
Śląskie makrony odpustowe
Desery
Sernik cytrynowy
Desery
Sernik Zebra
Desery
Szybka babka bez miksera
Śląskie makrony odpustowe
Śląskie makrony odpustowe to ponoć najlepsze ciastka na Śląsku z bułką tartą...
Odsłon: 142
Sernik cytrynowy
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 148