Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z migdałami w karmelu"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10395
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336735
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4247
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423530
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10395
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336735
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4247
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423530
Składniki
Stop 125 g masła, odstaw do wystudzenia. Pokrusz w malakserze biszkopty oraz 75 g ciastek migdałowych. Okruszki wymieszaj z masłem. Masą wylep spód blachy posmarowanej tłuszczem.
Obydwa rodzaje twarogu zmiel i wymieszaj w misce. Dodaj 200 g cukru, cukier waniliowy i budyń w proszku. Wbij jaja i wymieszaj. Masę serową rozsmaruj na spodzie z ciasteczek. Sernik piecz 45 min w 175 st. C.
Migdały posiekaj. Na patelnię wsyp 150 g cukru i stop na jasny karmel. Dodaj śmietanę i 2 łyżki masła. Odłóż 2 łyżki masy karmelowej, resztę wymieszaj z migdałami i nałóż na sernik. Wierzch polej kroplami gorącej masy karmelowej.
Czas przygotowania: 75 minut 380 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień