Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik z pianką"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 923
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
na spód zagnieść. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastem wylepić dno, gęsto ponakłuwać widelcem. Podpiec w temperaturze 180oC przez około 12-15 minut.
Do twarogu dodać olej, mleko, cukier, suchy budyń, jajko i żółtka. Zmiksować na gładką masę. Następnie wylać ją (będzie dość rzadka) na podpieczony spód. Piec około 45 minut w temperaturze 180oC.
Podczas pieczenia sera przygotować warstwę kokosową. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać cukier i dalej ubijać. Następnie delikatnie wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Wyłożyć na gorący sernik. Wstawić do piekarnika na kolejne 15 minut, aż kokosowa pianka się zetnie.
Do kruchego ciasta można dodać kilka łyżek płatków migdałów lekko uprażonych na suchej patelni. Masę serową warto wzbogacić olejkiem waniliowym lub rumowym.Źródło: Twoje Imperium