Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i odrobinę kaloryczne
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Rodzynki dokładnie opłukać , sparzyć , osączyć , opruszyć mąką
Masło pozostawić na godzinę w temperaturze pokojowej , by zmiękło
Do sera dodać rozmiększone masło , cukier puder , cukier waniliowy , budyń i jajka , zmiksować
Połączyć z rodzynkami
Masę serową przełożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką
Piec około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni