Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowy przekładaniec"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12630
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13735
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5774
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12630
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1432
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13735
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5774
Składniki
Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj mąkę oraz proszek, wymieszaj. Piecz 30-40 minut w temperaturze 180° C.
Dwie galaretki truskawkowe rozpuść w 1 l wrzątku. Gdy przestygną, wymieszaj z dwoma serkami. Gdy masa zacznie tężeć, wylej ją na przestudzony spód biszkoptowy i wstaw do lodówki. Galaretkę truskawkową rozpuść w 400 ml wrzątku. Truskawki ułóż na różowej warstwie i zalej tężejącą galaretką. Schłodź.
Dwie galaretki cytrynowe rozpuść w 1 l wrzątku. Schłodzone połącz z dwoma serkami. Gdy masa zacznie tężeć, wylej ją na galaretkę. Wstaw do lodówki.
Galaretkę brzoskwiniową rozpuść w 200 ml wrzątku. Gdy przestygnie, dodaj do zmiksowanych na mus brzoskwiń. Wylej na masę serową, wstaw do lodówki. Z dwóch galaretek cytrynowych i serków przygotuj masę (punkt 4). Wylej ją na brzoskwinie, schłodź. Na wierzchu ułóż plasterki bananów i zalej tężejącą galaretką cytrynową (wcześniej rozpuść ją w 400 ml wrzątku).
(bez czasu oczekiwania): 35 minut Porcja: 320 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie