Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2
Dodano: 19.02.2011
Odsłon: 3479
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
5 białek ubić na sztywna pianę - dodać cukier (3/4 szk) i po jednym żółtku. ubijać dodawać mąkę tortową (4 łyżki) i ziemniaczaną (1,5 łyżki), kakao i proszek do pieczenia. wszystko delikatnie wymieszać. piec ok 30 min w temperaturze 180 C.
Mleko, cukier (3/4 szklanki) gotować na wolnym ogniu. Dodać rozmieszany w małej ilości mleka budyń oraz mąkę (2 łyżki). wymieszać i wszystko gotować na wolnym ogniu. Ostudzić i zmiksować z tłuszczem. Na koniec dodać całe jajko i chwile miksować.
suszone śliwki zalać wrzątkiem na 10 min. odcedzić i pokroić na drobne kawałki.
krem wyłożyć na biszkopt. na kremie ułożyć kawałki śliwek.
Czekolady rozpuścić na wolnym ogniu lub w kąpieli wodnej z 125 g margaryny, przestudzić i lekko gęstą wylać na śliwki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

apolonia12 24 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Mniam-mniam ;-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

tolerancja 19 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
mam przepis na podobne ciasto , jesli można coś zasugerowac to ja kupuję sliwki kalifornijskie , są dardzo mieciutkie i nie trzeba moczyc pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 19 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Pychotka!0 Kto głosował? | Odpowiedz