Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śliwkowy placek z waniliową kruszonką"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 39
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 39
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Kacz marek z Poznania</strong>
Jajka i cukier zmiksuj. Margarynę stop, ostudź. Obydwie mąki przesiej przez sito, dodaj do masy jajecznej razem z proszkiem do pieczenia, wlej margarynę. Dokładnie wymieszaj.
Ciasto wlej do natłuszczonej tortownicy o śr. 26 cm. Śliwki umyj, wyjmij pestki, ułóż na cieście, skórką do dołu. Środek posyp płatkami migdałowymi. Kruszonka: margarynę zagnieć z mąką, pod koniec wsypując cukier i cukier waniliowy. Kruszonkę wysyp dookoła formy. Piecz 45 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie