Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śliwkowy placek z waniliową kruszonką"
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 683
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1458
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1091
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 35
Przepis dnia
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 683
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1458
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 1091
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 35
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Kacz marek z Poznania</strong>
Jajka i cukier zmiksuj. Margarynę stop, ostudź. Obydwie mąki przesiej przez sito, dodaj do masy jajecznej razem z proszkiem do pieczenia, wlej margarynę. Dokładnie wymieszaj.
Ciasto wlej do natłuszczonej tortownicy o śr. 26 cm. Śliwki umyj, wyjmij pestki, ułóż na cieście, skórką do dołu. Środek posyp płatkami migdałowymi. Kruszonka: margarynę zagnieć z mąką, pod koniec wsypując cukier i cukier waniliowy. Kruszonkę wysyp dookoła formy. Piecz 45 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie