Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śliwkowy placek z waniliową kruszonką"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119103
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8868
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3209
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2902
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119103
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8868
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3209
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2902
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Kacz marek z Poznania</strong>
Jajka i cukier zmiksuj. Margarynę stop, ostudź. Obydwie mąki przesiej przez sito, dodaj do masy jajecznej razem z proszkiem do pieczenia, wlej margarynę. Dokładnie wymieszaj.
Ciasto wlej do natłuszczonej tortownicy o śr. 26 cm. Śliwki umyj, wyjmij pestki, ułóż na cieście, skórką do dołu. Środek posyp płatkami migdałowymi. Kruszonka: margarynę zagnieć z mąką, pod koniec wsypując cukier i cukier waniliowy. Kruszonkę wysyp dookoła formy. Piecz 45 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie