Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śliwkowy placek z waniliową kruszonką"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10763
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3443
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2473
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10763
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3443
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2473
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Kacz marek z Poznania</strong>
Jajka i cukier zmiksuj. Margarynę stop, ostudź. Obydwie mąki przesiej przez sito, dodaj do masy jajecznej razem z proszkiem do pieczenia, wlej margarynę. Dokładnie wymieszaj.
Ciasto wlej do natłuszczonej tortownicy o śr. 26 cm. Śliwki umyj, wyjmij pestki, ułóż na cieście, skórką do dołu. Środek posyp płatkami migdałowymi. Kruszonka: margarynę zagnieć z mąką, pod koniec wsypując cukier i cukier waniliowy. Kruszonkę wysyp dookoła formy. Piecz 45 minut w temp. 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie