Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
roplywajace sie w ustach ciasto ktoremu nikt sie nie oprze ;d;)Polecam!!!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17251
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 435
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 71
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 163
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 173
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17251
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 435
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 71
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 163
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 173
Składniki
MASA BUDYNIOWA: budyn gotujemy w 0,5 mleka po wystudzeniu miksujemy z maslem na puszysta mase .Czekolade mleczna rozpuszczamy w kapieli wodnej i dodajemu do masy .Gorzka czekolade pokroic drobno wsypac do masy.
PIANKA SMIETANKOWA: smietanke tortowa ubijamy ze smietan-fixami
wiorki kokosowe prazymy na suchej patelni na zloty kolor
Biszkopt ciemny na to masa budyniowa z czekolada .Nastepnie biszkopt jasny i pianka smietanowa .Wierzch posypujemy prazonymi wystudzonymi wiorkami kokosowymi!!!!!
Przepisu na biszkopt nie podaje najlepiej wykonac swoj wlasny !!Mozna zamiast 2 upiec 1 wiekszy kakaowy i przekroic do przelozenia masami.