Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 106
Dodano: 18.01.2010
Odsłon: 19040
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
MASA BUDYNIOWA: budyn gotujemy w 0,5 mleka po wystudzeniu miksujemy z maslem na puszysta mase .Czekolade mleczna rozpuszczamy w kapieli wodnej i dodajemu do masy .Gorzka czekolade pokroic drobno wsypac do masy.
PIANKA SMIETANKOWA: smietanke tortowa ubijamy ze smietan-fixami
wiorki kokosowe prazymy na suchej patelni na zloty kolor
Biszkopt ciemny na to masa budyniowa z czekolada .Nastepnie biszkopt jasny i pianka smietanowa .Wierzch posypujemy prazonymi wystudzonymi wiorkami kokosowymi!!!!!
Przepisu na biszkopt nie podaje najlepiej wykonac swoj wlasny !!Mozna zamiast 2 upiec 1 wiekszy kakaowy i przekroic do przelozenia masami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

m_isia1 05 maja 2010Zgłoś do usunięcia
jaka ma być wielkość blaszki, w której pieczemy biszkopty?pozdrawiam!3 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 05 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
brzmi zachęcajaco,wypróbuję1 Kto głosował? | Odpowiedz

bluetta1 21 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Dzięki ;) dodaje do ulubionych..1 Kto głosował? | Odpowiedz

bluetta1 21 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
DZIĘKI;) DODAJE DO ULUBIONYCH1 Kto głosował? | Odpowiedz

MadzLenka 18 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
smietanke ubijam chwile i potem stopniowo dodaje smietan fix ;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

bluetta1 18 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Hej; Czy śmietanę ubijasz tylko trochę i do dajesz śmietan-fix, czy może jak jest sztywna.Koleżanka smaży wiórki na maśle są pyszne....pozdrowienia0 Kto głosował? | Odpowiedz