Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i oryginalne ciasteczka do popołudniowej kawy.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 643
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 442
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1563
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 643
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 442
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1563
Składniki
Każdy z trzech płatów ciasta potnij na osiem kwadratów. Posmaruj je roztopionym masłem i złóż razem po dwie sztuki.
W blasze do pieczenia muffinów wysmaruj masłem dwanaście otworów i wyłóż je podwójnymi kwadracikami z ciasta. Delikatnie podwiń ich wystające końce.
Piekarnik podgrzej do temperatury 200 C. W misce utrzyj na puszystą masę jajka z cukrem, solą i cukrem waniliowym. Dodaj twaróg, likier oraz mąkę, a potem dokładnie wymieszaj.
Do każdego wgłębienia z ciastem włóż dwie łyżki masy twarożkowej. Owoce umyj i osusz papierowym ręcznikiem.
Wymieszaj jasne i ciemne winogrona i rozłóż je na masie twarożkowej. Ciastka piecz na złoto przez około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika natychmiast wyjmij z foremek i ostudź. Później oprósz ciastka cukrem pudrem i od razu podawaj.