Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0
Dodano: 29.10.2014
Odsłon: 197
1-2 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
1. Na początek kilka herbatników miażdżymy w miseczce.
2. Formułujemy kulki z lodów za pomocą łyżki (ilość od upodobania, ja zawsze robię 4)
3. Owe kulki z lodów panierujemy w herbatnikach - musimy robić to szybko!
4. Takie kuleczki wkładamy do zamrażalnika na 1 godzinę (uwaga, żeby się nie posklejały ze sobą)
5. Do miseczki rozbijamy 2 jaja i roztrzepujemy.
6. Po wyciągnięciu z zamrażalnika, nasze kulki moczymy w jajku i ponownie panierujemy w pokruszonych herbatnikach.
7. Ponownie wkładamy to zamrażalnika - około 1-2 godziny lub na całą noc. (Po nocy spędzonej w zamrażalniku bardzo dobrze się smażą i szybko nie rozlatują na talerzu)
8. Rozgrzewamy olej do 180 stopni C i wkładamy do niego kulki - uwaga, żeby się nie poparzyć! - 2-3 sekundy (mają się zarumienić) wyciągamy i podajemy od razu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)