Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszny i bardzo łatwy w przygotowaniu deser.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 236
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 31
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 44
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16969
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 340
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 236
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 31
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 44
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 118
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16969
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 340
Składniki
1. Na początek kilka herbatników miażdżymy w miseczce. 2. Formułujemy kulki z lodów za pomocą łyżki (ilość od upodobania, ja zawsze robię 4) 3. Owe kulki z lodów panierujemy w herbatnikach - musimy robić to szybko! 4. Takie kuleczki wkładamy do zamrażalnika na 1 godzinę (uwaga, żeby się nie posklejały ze sobą) 5. Do miseczki rozbijamy 2 jaja i roztrzepujemy. 6. Po wyciągnięciu z zamrażalnika, nasze kulki moczymy w jajku i ponownie panierujemy w pokruszonych herbatnikach. 7. Ponownie wkładamy to zamrażalnika - około 1-2 godziny lub na całą noc. (Po nocy spędzonej w zamrażalniku bardzo dobrze się smażą i szybko nie rozlatują na talerzu) 8. Rozgrzewamy olej do 180 stopni C i wkładamy do niego kulki - uwaga, żeby się nie poparzyć! - 2-3 sekundy (mają się zarumienić) wyciągamy i podajemy od razu.