Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo pyszny i bardzo łatwy w przygotowaniu deser.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 203
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 203
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 78
Składniki
1. Na początek kilka herbatników miażdżymy w miseczce. 2. Formułujemy kulki z lodów za pomocą łyżki (ilość od upodobania, ja zawsze robię 4) 3. Owe kulki z lodów panierujemy w herbatnikach - musimy robić to szybko! 4. Takie kuleczki wkładamy do zamrażalnika na 1 godzinę (uwaga, żeby się nie posklejały ze sobą) 5. Do miseczki rozbijamy 2 jaja i roztrzepujemy. 6. Po wyciągnięciu z zamrażalnika, nasze kulki moczymy w jajku i ponownie panierujemy w pokruszonych herbatnikach. 7. Ponownie wkładamy to zamrażalnika - około 1-2 godziny lub na całą noc. (Po nocy spędzonej w zamrażalniku bardzo dobrze się smażą i szybko nie rozlatują na talerzu) 8. Rozgrzewamy olej do 180 stopni C i wkładamy do niego kulki - uwaga, żeby się nie poparzyć! - 2-3 sekundy (mają się zarumienić) wyciągamy i podajemy od razu.