Do góry

Desery Przepis na:

Smażone lody

Smażone lody

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 197

Bardzo pyszny i bardzo łatwy w przygotowaniu deser.

Składniki

1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smażone lody

Przygotowanie

  1. 1. Na początek kilka herbatników miażdżymy w miseczce.
    2. Formułujemy kulki z lodów za pomocą łyżki (ilość od upodobania, ja zawsze robię 4)
    3. Owe kulki z lodów panierujemy w herbatnikach - musimy robić to szybko!
    4. Takie kuleczki wkładamy do zamrażalnika na 1 godzinę (uwaga, żeby się nie posklejały ze sobą)
    5. Do miseczki rozbijamy 2 jaja i roztrzepujemy.
    6. Po wyciągnięciu z zamrażalnika, nasze kulki moczymy w jajku i ponownie panierujemy w pokruszonych herbatnikach.
    7. Ponownie wkładamy to zamrażalnika - około 1-2 godziny lub na całą noc. (Po nocy spędzonej w zamrażalniku bardzo dobrze się smażą i szybko nie rozlatują na talerzu)
    8. Rozgrzewamy olej do 180 stopni C i wkładamy do niego kulki - uwaga, żeby się nie poparzyć! - 2-3 sekundy (mają się zarumienić) wyciągamy i podajemy od razu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń