Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 180
Dodano: 26.10.2011
Odsłon: 9730
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ciasto:
jaja utrzeć z cukrem, dodać rozpuszczoną margarynę oraz amoniak rozpuszczony w mleku. Odstawić w przykrytym naczyniu na 12 godzin. Najlepiej na noc. Po tym czasie dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto. Podzielić na pięć części. Z trzech upiec osobne placki. Pozostałe dwa przełożyć odciśniętymi jabłkami startymi na tartce o grubych oczkach i upiec w całości.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Przełożenie placka: ciasto z jabłkami- bita śmietana- ciasto- bita śmietana- ciasto- bita śmietana- pokruszone ciasto.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)