Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli bitej śmietany:)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 760
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2055
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 760
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2055
Składniki
Ciasto: jaja utrzeć z cukrem, dodać rozpuszczoną margarynę oraz amoniak rozpuszczony w mleku. Odstawić w przykrytym naczyniu na 12 godzin. Najlepiej na noc. Po tym czasie dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto. Podzielić na pięć części. Z trzech upiec osobne placki. Pozostałe dwa przełożyć odciśniętymi jabłkami startymi na tartce o grubych oczkach i upiec w całości.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Przełożenie placka: ciasto z jabłkami- bita śmietana- ciasto- bita śmietana- ciasto- bita śmietana- pokruszone ciasto.