Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli bitej śmietany:)
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 530
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 709
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 82
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 530
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 709
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 82
Składniki
Ciasto: jaja utrzeć z cukrem, dodać rozpuszczoną margarynę oraz amoniak rozpuszczony w mleku. Odstawić w przykrytym naczyniu na 12 godzin. Najlepiej na noc. Po tym czasie dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto. Podzielić na pięć części. Z trzech upiec osobne placki. Pozostałe dwa przełożyć odciśniętymi jabłkami startymi na tartce o grubych oczkach i upiec w całości.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Przełożenie placka: ciasto z jabłkami- bita śmietana- ciasto- bita śmietana- ciasto- bita śmietana- pokruszone ciasto.