Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli bitej śmietany:)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2014
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3197
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1258
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2016
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2014
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3197
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1258
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2016
Składniki
Ciasto: jaja utrzeć z cukrem, dodać rozpuszczoną margarynę oraz amoniak rozpuszczony w mleku. Odstawić w przykrytym naczyniu na 12 godzin. Najlepiej na noc. Po tym czasie dodać do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i wyrobić ciasto. Podzielić na pięć części. Z trzech upiec osobne placki. Pozostałe dwa przełożyć odciśniętymi jabłkami startymi na tartce o grubych oczkach i upiec w całości.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Przełożenie placka: ciasto z jabłkami- bita śmietana- ciasto- bita śmietana- ciasto- bita śmietana- pokruszone ciasto.