Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel śliwkowo-makowy"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 29
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3520
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 842
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 29
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3520
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 116
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 842
Składniki
Mielony mak zalej mlekiem i gotuj mieszając. Zdejmij z ognia, zmieszaj z biszkoptami, rumem, cukrem waniliowym i cynamonem.
Nadzienie dopraw cukrem do smaku. Ciasto francuskie rozwałkuj na blacie wysypanym mąką, nałóż nadzienie makowe i śliwki bez pestek. Brzegi ciasta zwiń, zawiń ciasto w roladę i dobrze zlep brzegi.
Roladę przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez ok. 35-40 minut. Upieczony strudel posyp cukrem.
Czas przygotowania: 70 minut 480 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień