Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Strudel śliwkowo-makowy"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119403
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8981
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3226
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119403
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8981
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3226
Składniki
Mielony mak zalej mlekiem i gotuj mieszając. Zdejmij z ognia, zmieszaj z biszkoptami, rumem, cukrem waniliowym i cynamonem.
Nadzienie dopraw cukrem do smaku. Ciasto francuskie rozwałkuj na blacie wysypanym mąką, nałóż nadzienie makowe i śliwki bez pestek. Brzegi ciasta zwiń, zawiń ciasto w roladę i dobrze zlep brzegi.
Roladę przenieś na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, a ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez ok. 35-40 minut. Upieczony strudel posyp cukrem.
Czas przygotowania: 70 minut 480 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień