Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) :)
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 658
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2573
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1245
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2322
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 658
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2573
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1245
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2322
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy na parze. W oddzielnym garnku, na małym ogniu roztapiamy masło. Cały czas mieszając dodajemy kolejno mąkę, mleko, 4 żółtka i wcześniej roztopioną czekoladę.
Białko ubijamy na pianę z cukrem i odrobiną soli. Następnie dodajemy pianę do garnka z wcześniej przygotowaną masą i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Masę wlewamy do żaroodpornych miseczek, które należy pokryć od środka cienką warstwą masła i posypać mąką. Dno miseczek wykładamy piankami i zalewamy je masą czekoladową. Następnie dekorujemy suflet piankami i wsadzamy na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C.
Po wyjęciu sufletu z piekarnika, ostrożnie stawiamy miseczkę na talerzyku, który można udekorować kwaśnymi żelkami