Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest wysmienite. Najlepiej smakuje z dzemem truskawkowym ;)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 837
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1711
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6227
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 837
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1711
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6227
Składniki
wlacz piekarnik i ustaw do 200 stopni. Wysmaruj (srednia) blache tluszczem, i w srodku wlozyc papier do pieczenia
Ubij jajka, cukie i esencje waniliowa mikserem na wysokich obrotach do mieszaniny przypominajacej gruba, stabilna piane. Dodaj przesiana make i delikatnie wymieszaj lyzka.
Delikatnie wlej mase do przygotowanej blachy i wygladz po rogach. Piec przez okolo 10 - 12 minut.
Mase szybko wyciagnac, zerwac papier, posypac cukrem, rozpuscic dzem w mikrofali, Dzemem wysmarowac mase i szybko zawinac w rulonik.
Mase zostawic na 3 minuty (zawinieta w rulonik) zerwac papier i udekorowac.