Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka,przepis babci. Najlepiej smakuje podawana z bitą śmietaną i lodami.
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 89
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 89
Składniki
Do miski wsypać mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wbić żółtka jajek, dodać margarynę pokrojoną kostkę i łyżkę śmietany. Ugnieść ciasto. 1/3 ciasta odłożyć do zamrażalnika aby stwardniało. ( Użyjemy go do zrobienia kruszonki na wierzch ciasta.
Obrać jabłka i zetrzeć je na tarce jarzynowej. Odcisnąć sok, dodać odrobinę cynamonu ew. cukru jeśli mamy odmianę bardzo kwaśną. Jeśli chcemy możemy użyć gotowego musu jabłkowego ze słoika zamiast jabłek. Pozostałe białko po jajkach ubić na sztywną pianę. ( możemy dodać odrobinę soli.
Rozwałkować delikatnie 2/3 ciasta i rozłożyć je na blasze. Ułożyć na nim nasze jabłka. Na to rozkładamy naszą pianę z jajek. Na sam wierzch ścieramy na tarce jarzynowej zmarznięte 1/3 ciasta. Piec około 25 minut( termoobieg) 45 minut stary piekarnik w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Jak napisałem w opisie najlepiej smakuje z bitą śmietaną i lodami.
Przepisy Desery
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Desery
Bułeczki z rabarbarem
Desery
Ciasto francuskie z budyniem i truskawkami
Najprostsze cake pops
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 13
Śmietanowiec z truskawkami
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 22