Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis moja mama dostała od swojej mamy, a ja od niej. To ciasto zawsze wychodzi i zawsze jest pyszne. Owszem najlepsze byłyby jabłka szara reneta, ale z każdego innego gatunku można zrobić cudowną szarlotkę.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1084
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1054
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12985
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1084
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1054
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12985
Składniki
Zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy 1 częścią ciasta. Na ciasto układamy jabłka poszatkowane na tarce na części do szatkowania, lub na grubych oczkach. Do jabłek dodajemy 2 łyżeczki cynamonu i 1 łyżkę cukru. Wyciskamy sok z jabłek przed ułożeniem w formie. Na wierzch wykładamy drugą część ciasta (rozwałkowanego na wielkość blachy). Pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. (termoobieg – góra, dół)