Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka

Szarlotka

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 122

Dodano:

Odsłon: 2261

Krucha i bardzo pyszna.

Składniki

  • mąka, 4 szklanki
  • zółtka, 3
  • margaryna, 3/4 kostki
  • cukier, 1 szklanka
  • kwaśna śmietana, 3 łyżki
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • 10 jabłek
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Szarlotka

Przygotowanie

  1. Mąkę z margaryną posiekać nożem. Żółtka, cukier, cukier waniliowy roztrzepać ze śmietaną. Do mąki dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na około 1/2 godziny. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Połowę ciasta wyłożyć cienko do foremki i wyłożyć jabłka. Przykryć drugim ciastem i ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 200 C- 220 C przez 20 -30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń