Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98977
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5078
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13676
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5907
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 98977
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5078
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13676
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5907
Składniki
Mąkę z margaryną posiekać nożem. Żółtka, cukier, cukier waniliowy roztrzepać ze śmietaną. Do mąki dodać resztę składników i wyrobić ciasto. Wstawić do lodówki na około 1/2 godziny. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Połowę ciasta wyłożyć cienko do foremki i wyłożyć jabłka. Przykryć drugim ciastem i ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 200 C- 220 C przez 20 -30 minut.