Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka królewska"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5857
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9688
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 316
Składniki
Białka z solą ubij na sztywno, następnie dodaj cukier, potem żółtka, a na koniec przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaną masę wlej do tortownicy o średnicy 24-26 cm. Piecz ciasto 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Jabłka obierz ze skóry, wykrój gniazda nasienne i pokrój w plastry. Zalej je odrobiną wrzątku i zasyp cukrem oraz cynamonem. Część owoców zmiksuj na mus, a resztę zostaw w całości. Wymieszaj.
Do masy jabłkowej wlej galaretki rozpuszczone w 1,5 szklanki ciepłej wody. Odstaw w chłodne miejsce. Gęstniejące owoce wyłóż na upieczony biszkopt. Wstaw ciasto do lodówki i poczekaj do całkowitego stężenia galaretki.
Śmietankę ubij z dodatkiem soli i śmietan-fixu. Nałóż ją na ścięte jabłka. Wierzch udekoruj dowolnymi owocami. Podawaj do kawy lub herbaty.Źródło: Super TV