Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest łatwe do przygotowania. Zasmakuje każdemu.
Masło pokroić w mniejsze kawałki. Wymieszać wszystkie składniki ciasta.
Z ciasta ulepić kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą. Włożyć do lodówki na ok. 40 min. ( ja użyłam woreczka foliowego).
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka. Dodać cukier i cynamon. Smażyć ok. 20- 25 min. aż wszystko zacznie zmieniać się w mus.
Formę wyłożyć papierem.
Ciasto podzielić na 2 części
Z 1. odrywać kawałki ciasta i wyklejać nimi formę.
Spód ciasta podpiec 15-20 min. w 180 stopniach
Na spód podpieczonego ciasta wyłożyć mus. Rozłożyć 2. część ciasta. (można zetrzeć na tarce jeżeli jest dobrze schłodzone).
Ciasto piec w 180 stopniach około godziny. Gotowe ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem.
Życzę smacznego.
Sernik z rodzynkami zapraszam po przepis
Odsłon: 4062
Uwielbiam to ciasto. Jest tanie, robi się je bardzo szybko i każdy sobie pora...
Odsłon: 7669
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7828
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2120
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7828
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2120
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Składniki
Masło pokroić w mniejsze kawałki. Wymieszać wszystkie składniki ciasta.
Z ciasta ulepić kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą. Włożyć do lodówki na ok. 40 min. ( ja użyłam woreczka foliowego).
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka. Dodać cukier i cynamon. Smażyć ok. 20- 25 min. aż wszystko zacznie zmieniać się w mus.
Formę wyłożyć papierem.
Ciasto podzielić na 2 części
Z 1. odrywać kawałki ciasta i wyklejać nimi formę.
Spód ciasta podpiec 15-20 min. w 180 stopniach
Na spód podpieczonego ciasta wyłożyć mus. Rozłożyć 2. część ciasta. (można zetrzeć na tarce jeżeli jest dobrze schłodzone).
Ciasto piec w 180 stopniach około godziny. Gotowe ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Jabłka w biszkopcie
Desery
Lody cappuccino
Desery
Placki z serka waniliowego
Desery
Rurki z kremem
Jabłka w biszkopcie
Wspaniały deser dla wszystkich. Polecam ten przepis.
Odsłon: 117
Lody cappuccino
Aksamitne lody cappuccino, w których znajdziesz chrupiące kawałki czekolady s...
Odsłon: 369