Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest łatwe do przygotowania. Zasmakuje każdemu.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38534
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38534
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 397
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Masło pokroić w mniejsze kawałki. Wymieszać wszystkie składniki ciasta.
Z ciasta ulepić kulę, spłaszczyć, owinąć folią spożywczą. Włożyć do lodówki na ok. 40 min. ( ja użyłam woreczka foliowego).
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka. Dodać cukier i cynamon. Smażyć ok. 20- 25 min. aż wszystko zacznie zmieniać się w mus.
Formę wyłożyć papierem.
Ciasto podzielić na 2 części
Z 1. odrywać kawałki ciasta i wyklejać nimi formę.
Spód ciasta podpiec 15-20 min. w 180 stopniach
Na spód podpieczonego ciasta wyłożyć mus. Rozłożyć 2. część ciasta. (można zetrzeć na tarce jeżeli jest dobrze schłodzone).
Ciasto piec w 180 stopniach około godziny. Gotowe ostudzone ciasto można posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego.