Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo szybka do zrobienia szarlotka sypana. Idealna do kawy dla niespodziewanych gości. Jest bardzo, bardzo smaczna i zachwyca prostota wykonania. Mozna ja podawać na ciepło z gałka lodów waniliowych, ale jest równie smaczna na zimno, na drugi dzień, jeśli uda się Wam ocalić kawałek.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 265
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 530
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 985
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 272
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 265
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 530
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 985
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 272
Składniki
MASLO LEKKO ZMROZIC, LATWIEJ BEDZIE SIE UCIERAC. PRZYGOTOWAĆ CIASTO: DO MISKI WSYPAĆ MAKE, SZCZYPTĘ SOLI, PROSZEK DO PIECZENIA, KASZE ORAZ OBA CUKRY. CALOSC BARDZO DOBRZE WYMIESZAĆ. PRZYGOTOWAĆ JABŁKA: UMYTE JABŁKA OBRAĆ ZE SKORKI I ZETRZEĆ NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH. OBRANE JABŁKA DOPRAWIĆ CYNAMONEM I CUKREM DO SMAKU. JEŚLI JABŁKA SA BARDZO SŁODKIE NIE MA POTRZEBY ICH DOSŁADZAĆ. ZMROŻONE MASŁO ZETRZEĆ NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH.
DNO TORTOWNICY O WYMIARACH 22 CM. WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA. NA DNO TORTOWNICY WYSYPAĆ PORCJĘ, JEDNĄ TRZECIĄ, PRZYGOTOWANEGO CIASTA. NA WIERZCH CIASTA WYŁOŻYĆ CZĘŚĆ UTARTEGO MASŁA.
NA TAK PRZYGOTOWANA WARSTWĘ WYŁOŻYĆ POLOWE JABŁEK. CZYNNOŚĆ POWTARZAMY DO WYKOŃCZENIA SKŁADNIKÓW. MASŁO WYŁOŻYĆ NA KAŻDEJ WARSTWIE CIASTA. TAK PRZYGOTOWANE CIASTO PIEC W PIEKARNIKU NAGRZANYM DO TEMPERATURY 180 ST. C PRZEZ 50 – 60 MINUT. UPIECZONA SZARLOTKĘ STUDZIĆ W FORMIE. GOTOWA SZARLOTKĘ POSYPAĆ CUKREM PUDREM. PODAWAĆ Z GAŁKĄ LODÓW LUB BITA ŚMIETANĄ. SMACZNEGO!