Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonałe połączenie jabłek i bakalii
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 747
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1022
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2049
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 747
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1022
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2049
Składniki
mąkę zmieszać z proszkiem,dodać margarynę posiekać
dodać żółtka,cukier puder,cukier wanilinowy,śmietanę oraz startą skórkę z cytryny
jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach,nadmiar soku odcisnąć
na wysmarowaną tłuszczem blaszkę(25x35)wyłożyć połowę ciasta,posypać równomiernie rodzynki,jabłka,orzechy i cynamon
przykryć drugą częścią ciasta,nakłuć widelcem w kilku miejscach.Piec 45-50 min. w temp.180-200 st.ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem