Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
doskonałe połączenie jabłek i bakalii
Karp to ryba, która gości prawie na wszystkich wigilijnych stołach. Mój karp...
Odsłon: 746
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 651
Dzisiaj dobre mięso w doborowym towarzystwie czyli pieczarki. Połączenie łopa...
Odsłon: 483
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 40
Karp to ryba, która gości prawie na wszystkich wigilijnych stołach. Mój karp...
Odsłon: 746
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 651
Dzisiaj dobre mięso w doborowym towarzystwie czyli pieczarki. Połączenie łopa...
Odsłon: 483
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 40
Składniki
mąkę zmieszać z proszkiem,dodać margarynę posiekać
dodać żółtka,cukier puder,cukier wanilinowy,śmietanę oraz startą skórkę z cytryny
jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach,nadmiar soku odcisnąć
na wysmarowaną tłuszczem blaszkę(25x35)wyłożyć połowę ciasta,posypać równomiernie rodzynki,jabłka,orzechy i cynamon
przykryć drugą częścią ciasta,nakłuć widelcem w kilku miejscach.Piec 45-50 min. w temp.180-200 st.ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem