Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4048
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11144
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6391
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5424
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13374
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5135
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4048
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11144
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6391
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5424
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13374
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5135
Składniki
Ugotować 2 budynie w 2 szklankach mleka i zostawić do wystygnięcia.
Z mąki ,żółtek, 1 szklanki cukru, margaryny i śmietany- zagnieść ciasto.
Wyłożyć blaszkę - standartowej wielkości- ciastem, ułożyć na nim jabłka. Pozostawić 1/3 ciasta na wierzch.
Ubić białka na sztywno i dodać pozostały cukier.
Do wystygniętego budyniu dodać ubitą pianę i delikatnie zmiksować.
Na jabłka wylać masę budyniową i przykryć pozostałym ciastem.
Wystawić do piekarnika i piec ok 1 godz. w zależności od piekarnika. Gorącą szarlodkę można podawać z lodami .