Desery Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ugotować 2 budynie w 2 szklankach mleka i zostawić do wystygnięcia.
Z mąki ,żółtek, 1 szklanki cukru, margaryny i śmietany- zagnieść ciasto.
Wyłożyć blaszkę - standartowej wielkości- ciastem, ułożyć na nim jabłka. Pozostawić 1/3 ciasta na wierzch.
Ubić białka na sztywno i dodać pozostały cukier.
Do wystygniętego budyniu dodać ubitą pianę i delikatnie zmiksować.
Na jabłka wylać masę budyniową i przykryć pozostałym ciastem.
Wystawić do piekarnika i piec ok 1 godz. w zależności od piekarnika. Gorącą szarlodkę można podawać z lodami .
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

clearup01 21 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Chyba ma być 4. Ubić białka na sztywno ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 19 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Potwierdzam smaczna ,bo ją jadłam -)0 Kto głosował? | Odpowiedz

nero78 18 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Pycha... :)0 Kto głosował? | Odpowiedz