Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 785
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Ugotować 2 budynie w 2 szklankach mleka i zostawić do wystygnięcia.
Z mąki ,żółtek, 1 szklanki cukru, margaryny i śmietany- zagnieść ciasto.
Wyłożyć blaszkę - standartowej wielkości- ciastem, ułożyć na nim jabłka. Pozostawić 1/3 ciasta na wierzch.
Ubić białka na sztywno i dodać pozostały cukier.
Do wystygniętego budyniu dodać ubitą pianę i delikatnie zmiksować.
Na jabłka wylać masę budyniową i przykryć pozostałym ciastem.
Wystawić do piekarnika i piec ok 1 godz. w zależności od piekarnika. Gorącą szarlodkę można podawać z lodami .