Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej przepis na najlepszy makowiec jaki kiedykolwiek udało mi się zrobić. Jest puszysty, smaczny a jego wykonanie zajmuje tylko kilka chwil. Nie potrzebujemy spodów, kruchych ciast czy innych utrudnień. Ciasto dla zaganianych miłośników makowca, którzy nie lubią zbyt długo siedzieć w kuchni.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 37
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1174
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 37
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1174
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 177
Składniki
Jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Mąkę i kaszę i proszek mieszamy ze sobą. Miękką margarynę i cukier miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy mąkę, kaszę, proszek a na koniec masę makową.
Ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy do masy z makiem, mieszamy delikatnie drewnianą łyżką do połączenia składników. Na koniec dodajemy starte jabłka i mieszamy. Blaszkę 20 x 30 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy masę. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Studzimy a potem polewamy polewą czekoladową.