Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej przepis na najlepszy makowiec jaki kiedykolwiek udało mi się zrobić. Jest puszysty, smaczny a jego wykonanie zajmuje tylko kilka chwil. Nie potrzebujemy spodów, kruchych ciast czy innych utrudnień. Ciasto dla zaganianych miłośników makowca, którzy nie lubią zbyt długo siedzieć w kuchni.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14151
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1637
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16134
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6498
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14151
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1637
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16134
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6498
Składniki
Jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Mąkę i kaszę i proszek mieszamy ze sobą. Miękką margarynę i cukier miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy mąkę, kaszę, proszek a na koniec masę makową.
Ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy do masy z makiem, mieszamy delikatnie drewnianą łyżką do połączenia składników. Na koniec dodajemy starte jabłka i mieszamy. Blaszkę 20 x 30 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy masę. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Studzimy a potem polewamy polewą czekoladową.