Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poniżej przepis na najlepszy makowiec jaki kiedykolwiek udało mi się zrobić. Jest puszysty, smaczny a jego wykonanie zajmuje tylko kilka chwil. Nie potrzebujemy spodów, kruchych ciast czy innych utrudnień. Ciasto dla zaganianych miłośników makowca, którzy nie lubią zbyt długo siedzieć w kuchni.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4859
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 985
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9359
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10901
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4859
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 985
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9359
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1389
Składniki
Jabłka obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Mąkę i kaszę i proszek mieszamy ze sobą. Miękką margarynę i cukier miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy mąkę, kaszę, proszek a na koniec masę makową.
Ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy do masy z makiem, mieszamy delikatnie drewnianą łyżką do połączenia składników. Na koniec dodajemy starte jabłka i mieszamy. Blaszkę 20 x 30 cm smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy masę. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Studzimy a potem polewamy polewą czekoladową.