Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5840
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9670
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 300
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5840
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9670
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 300
Składniki
Do jednej szklanki mąki dodajemy margarynę sól i ocet wyrabiamy dokładnie, z ciasta tworzymy kulę. Do drugiej szklanki mąki dodajemy jajko,śmietanę i sól wyrabiamy dokładnie i również z tego ciasta tworzymy kulkę. Obie kulki wkładamy do lodówki na pół godziny. Następnie delikatnie wgniatamy razem dwie kulki w siebie tak aby się połączyły, na koniec powinny być widoczne drobne kawałki jednej i drugiej kulki w gotowym do rozwałkowania cieście. Wkładamy do lodówki na dwie godziny. Pieczemy jak ciasto francuskie.