Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4603
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10424
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4603
Składniki
Do jednej szklanki mąki dodajemy margarynę sól i ocet wyrabiamy dokładnie, z ciasta tworzymy kulę. Do drugiej szklanki mąki dodajemy jajko,śmietanę i sól wyrabiamy dokładnie i również z tego ciasta tworzymy kulkę. Obie kulki wkładamy do lodówki na pół godziny. Następnie delikatnie wgniatamy razem dwie kulki w siebie tak aby się połączyły, na koniec powinny być widoczne drobne kawałki jednej i drugiej kulki w gotowym do rozwałkowania cieście. Wkładamy do lodówki na dwie godziny. Pieczemy jak ciasto francuskie.