Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18311
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 678
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18311
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2073
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 678
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Do jednej szklanki mąki dodajemy margarynę sól i ocet wyrabiamy dokładnie, z ciasta tworzymy kulę. Do drugiej szklanki mąki dodajemy jajko,śmietanę i sól wyrabiamy dokładnie i również z tego ciasta tworzymy kulkę. Obie kulki wkładamy do lodówki na pół godziny. Następnie delikatnie wgniatamy razem dwie kulki w siebie tak aby się połączyły, na koniec powinny być widoczne drobne kawałki jednej i drugiej kulki w gotowym do rozwałkowania cieście. Wkładamy do lodówki na dwie godziny. Pieczemy jak ciasto francuskie.