Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta idealna na jesienne wieczory. Gdy się ją piecze po domu roznosi się cudowny zapach cynamonu, co tylko sprawia, że nie można się już jej doczekać.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
1. Mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia i cynamon dajemy do miski. Margarynę rozcieramy opuszkami palców z tymi składnikami. 2. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto. 3. Ciasto wkładamy na 10 minut do lodówki. 4. W między czasie możemy pokroić jabłka w półksiężyce i skropić je sokiem z cytryny. 5. Ciasto wałkujemy na koło o średnicy około 27 cm. Przekładamy je na spód tortownicy o średnicy 23 cm. Brzegi tarty zaginamy. 6. Układamy plasterki jabłek. Na koniec posypujemy cynamonem jabłka, a cukrem trzcinowym całą tartę. 7. Tartę pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut. 8. Tartę wyciągamy z piekarnika. Gotowe! Smacznego!