Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale pachnie a jeszcze lepiej smakuje :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7604
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 218
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2486
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7604
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 218
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2486
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 537
Składniki
Z maki, masla, cukru, soli i wody zagniesc ciasto. Owinac je folia i wlozyc do lodowki na minimum godzine czasu.
Jablka umyc, obrac, przekroic i wyciac gniazda nasienne. Pokroic na cwiartki, posypac cynamonem i ewentualnie cukrem (w zaleznosci od tego jak kwasnie sa jablka).
Po uplywie godziny wylepic ciastem forme do tart. Posypac ciasto posiekanymi orzechami laskowymi i ulozyc jablka.
Wstawic tarte do piekarnika nagrzanego do temp. 200 stopni na 40 minut.
W miedzyczasie wymieszac 2 lyzki dzemu morelowego z odrobina goracej wody tak aby powstal gesty syrop.
Po uplywie 20 minut pieczenia polac jablka syropem morelowym i dalej zapiekac.