Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja jak zawsze dla leniwych
Obieramy gruszki ze skóry i oczyszczamy z gniazd nasiennych i skrapiamy sokiem wyciśniętym z jednej cytryny żeby nie zciemniały.
Na ptelni rozgrzewamy cukier z masłem i mlekiem, jak się wszystko rozpuści wkładamy i obtaczamy w tym gruszki cały czas podgrzewając masę.
Ciasto francuskie rozwałkowujemy i wykładamy nim tortownicę ( spód i boki). Na ciasto układamy obkarmelizowane gruszki i wylewamy resztę karmelu na gruszki.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni) i pieczemy ok 35 min, aż brzegi ciasta się zrumienią.
Można podawać na ciepło z serkiem waniliowym lub lodami, albo na zimno np. z sosem czekoladowym
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 133
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 115
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 165
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 297
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 133
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 115
Pyszne i zdrowe danie obiadowe.Porcja warzyw z dodatkiem mięsa mielonego i ryżu.
Odsłon: 165
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 297
Składniki
Obieramy gruszki ze skóry i oczyszczamy z gniazd nasiennych i skrapiamy sokiem wyciśniętym z jednej cytryny żeby nie zciemniały. Na ptelni rozgrzewamy cukier z masłem i mlekiem, jak się wszystko rozpuści wkładamy i obtaczamy w tym gruszki cały czas podgrzewając masę. Ciasto francuskie rozwałkowujemy i wykładamy nim tortownicę ( spód i boki). Na ciasto układamy obkarmelizowane gruszki i wylewamy resztę karmelu na gruszki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni) i pieczemy ok 35 min, aż brzegi ciasta się zrumienią. Można podawać na ciepło z serkiem waniliowym lub lodami, albo na zimno np. z sosem czekoladowym
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 133
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 331