Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, na rewelacyjnym spodzie z ciasta serowego, z kremem ze śmietanki i mascarpone, no i z malinkami.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19293
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13056
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1707
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232156
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19293
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13056
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1707
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232156
Składniki
Mąkę zmiksować z masłem i cukrem z wanilią, dodać roztrzepane jajka, wyrobić, dodać pokruszony twaróg i wyrobić. Wszystkie czynności muszą przebiegać szybko, aby ciasto nie zdążyło się się ocieplić. Włożyć na chwilę do lodówki ( u mnie tylko 10 min ). Rozwałkować na grubość 5-7 mm na lekko podsypanej mąką stolnicy i wyłożyć na formę od tarty Brzegi ciasta wywinąć lekko na zew, żeby zaczepiły się o formę, gdyż przy tym rodzaju ciasta mogą opadać do środka podczas pieczenia. Ponakłuwać widelcem, piec ok 25-30 min w temp 200 C do zrumienienia. Z tej ilości ciasta wyszedł spód do tarty 28 cm i 4 małe tartaletki.
Krem śmietankowy Zimną śmietankę i mascarpone ubić razem z cukrem pudrem
Na wystudzony spód wyłożyć krem śmietankowy, na to maliny, oprószyć cukrem pudrem