Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu, na rewelacyjnym spodzie z ciasta serowego, z kremem ze śmietanki i mascarpone, no i z malinkami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1515
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1260
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1123
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1515
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1260
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1123
Składniki
Mąkę zmiksować z masłem i cukrem z wanilią, dodać roztrzepane jajka, wyrobić, dodać pokruszony twaróg i wyrobić. Wszystkie czynności muszą przebiegać szybko, aby ciasto nie zdążyło się się ocieplić. Włożyć na chwilę do lodówki ( u mnie tylko 10 min ). Rozwałkować na grubość 5-7 mm na lekko podsypanej mąką stolnicy i wyłożyć na formę od tarty Brzegi ciasta wywinąć lekko na zew, żeby zaczepiły się o formę, gdyż przy tym rodzaju ciasta mogą opadać do środka podczas pieczenia. Ponakłuwać widelcem, piec ok 25-30 min w temp 200 C do zrumienienia. Z tej ilości ciasta wyszedł spód do tarty 28 cm i 4 małe tartaletki.
Krem śmietankowy Zimną śmietankę i mascarpone ubić razem z cukrem pudrem
Na wystudzony spód wyłożyć krem śmietankowy, na to maliny, oprószyć cukrem pudrem