Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 20
Dodano: 27.01.2010
Odsłon: 2422
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na kogel mogel.
Ubijamy pianę z białek. Kogel mogel delikatnie aczkolwiek dokładnie mieszamy najpierw z serkiem mascarpone następnie z ubitą pianą.
Biszkopty po kolei maczamy w mocno zaparzonej kawie i wykładamy nimi spód salaterki. Następnie nakładamy warstwę naszej masy i posypujemy kakao ( najlepiej przez sitko). Następną warstwę robimy w ten sam sposób.
Wkładamy do lodówki na ok.3h. Na tyle by się schłodziło. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

ala0wroc 28 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Kazdy ma swoj sposob na ten cudny deser.Wiec jezeli nie chodzi o samo przygotowanie to po co ta krytyka?
0 Kto głosował? | Odpowiedz