Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i wykwintny deser dla wielbicieli kawy :).
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 242
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 242
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1189
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1239
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13368
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na kogel mogel.
Ubijamy pianę z białek. Kogel mogel delikatnie aczkolwiek dokładnie mieszamy najpierw z serkiem mascarpone następnie z ubitą pianą.
Biszkopty po kolei maczamy w mocno zaparzonej kawie i wykładamy nimi spód salaterki. Następnie nakładamy warstwę naszej masy i posypujemy kakao ( najlepiej przez sitko). Następną warstwę robimy w ten sam sposób.
Wkładamy do lodówki na ok.3h. Na tyle by się schłodziło. Smacznego :)