Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i wykwintny deser dla wielbicieli kawy :).
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36093
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 188
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 328
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 411
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36093
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 188
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 328
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 411
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na kogel mogel.
Ubijamy pianę z białek. Kogel mogel delikatnie aczkolwiek dokładnie mieszamy najpierw z serkiem mascarpone następnie z ubitą pianą.
Biszkopty po kolei maczamy w mocno zaparzonej kawie i wykładamy nimi spód salaterki. Następnie nakładamy warstwę naszej masy i posypujemy kakao ( najlepiej przez sitko). Następną warstwę robimy w ten sam sposób.
Wkładamy do lodówki na ok.3h. Na tyle by się schłodziło. Smacznego :)