Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i wykwintny deser dla wielbicieli kawy :).
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8654
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3078
Polecam.
Odsłon: 1877
Polecam.
Odsłon: 547
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8654
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3078
Polecam.
Odsłon: 1877
Polecam.
Odsłon: 547
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ubijamy z cukrem pudrem na kogel mogel.
Ubijamy pianę z białek. Kogel mogel delikatnie aczkolwiek dokładnie mieszamy najpierw z serkiem mascarpone następnie z ubitą pianą.
Biszkopty po kolei maczamy w mocno zaparzonej kawie i wykładamy nimi spód salaterki. Następnie nakładamy warstwę naszej masy i posypujemy kakao ( najlepiej przez sitko). Następną warstwę robimy w ten sam sposób.
Wkładamy do lodówki na ok.3h. Na tyle by się schłodziło. Smacznego :)