Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11935
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1323
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12580
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3783
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11935
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1323
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12580
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3783
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem i połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i kakao. Porcjami dodaj do masy jajecznej, mieszając ciasto łyżką.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Piecz 40 minut w 175 st. Wystudź. Śmietanę podgrzej, wrzuć połamaną czekoladę. Mieszaj, aż czekolada rozpuści się. Śmietanę mocno schłodź, następnie ubij na sztywno. Biszkopt rozetnij.
Placki przełóż połową kremu, resztą posmaruj wierzch i boki ciasta. Tort schładzaj 3 godz. Udekoruj bitą śmietaną, czekoladowymi ozdobami oraz owocami.Źródło: Tina