Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1513
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1259
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1115
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1513
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1259
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1115
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem i połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i kakao. Porcjami dodaj do masy jajecznej, mieszając ciasto łyżką.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Piecz 40 minut w 175 st. Wystudź. Śmietanę podgrzej, wrzuć połamaną czekoladę. Mieszaj, aż czekolada rozpuści się. Śmietanę mocno schłodź, następnie ubij na sztywno. Biszkopt rozetnij.
Placki przełóż połową kremu, resztą posmaruj wierzch i boki ciasta. Tort schładzaj 3 godz. Udekoruj bitą śmietaną, czekoladowymi ozdobami oraz owocami.Źródło: Tina