Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik biszkoptowy"
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 26
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 206
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 145
Smaczna i szybka sałatka z pomidorami , czerwoną cebulą i serkiem wiejskim ,...
Odsłon: 26
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 206
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 145
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem i połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia i kakao. Porcjami dodaj do masy jajecznej, mieszając ciasto łyżką.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Piecz 40 minut w 175 st. Wystudź. Śmietanę podgrzej, wrzuć połamaną czekoladę. Mieszaj, aż czekolada rozpuści się. Śmietanę mocno schłodź, następnie ubij na sztywno. Biszkopt rozetnij.
Placki przełóż połową kremu, resztą posmaruj wierzch i boki ciasta. Tort schładzaj 3 godz. Udekoruj bitą śmietaną, czekoladowymi ozdobami oraz owocami.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47744
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 326