Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 244
Dodano: 08.08.2010
Odsłon: 10750
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody, pozostawiamy do wystudzenia i stężenia.
Wiórki kokosowe zalewamy kefirem / maślanką i mieszamy. Odstawiamy na 30 min.
Formę do tortownicy wykładamy biszkoptami.
Ubijamy śmietankę z cukrem pudrem.
Wiórki z maślanką / kefirem łączymy z tężejącą galaretką. Następnie dodajemy ubitą śmietankę.
Gotową masę wylewamy na biszkopty. Odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny (u mnie na całą noc).
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

karolciaa 01 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Podoba mi się :) Do ulubionych i do wypróbowania niebawem :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

gemka 11 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
ciacho jest pycha:) wlasnie dzis wyprobowalam:)4 Kto głosował? | Odpowiedz

ciekawaelza 10 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Jakich rozmiarów tortownica ?5 Kto głosował? | Odpowiedz

klara6 10 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
mmm wygląda pysznie na pewno dzisiaj zrobię4 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 09 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Również robię takie ciasto (przepis znalazłam na opakowaniu galaretki Winiary :)) i mogę potwierdzić, że jest po prostu rewelacyjne: efekt totalnie przekracza nakład pracy. Robi się szybko, ma niezwykły cytrusowo-kwaskowato-kokosowy smaczek. Każdy z moich gości był zaintrygowany tym smakiem i zdziwiony, że tak szybko się robi to ciasto. Idealne na lato.4 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 08 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
ciekawy przepis ciasto wygląda smacznie...4 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 08 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
To ciasto dałam do ulubionych. Brzmi pysznie i pewnie jest pyszne. U mnie wszyscy lubią ciasta o smaku cytryny.4 Kto głosował? | Odpowiedz