Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i delikatne. Rozpływający się w ustach obłęd ;) a do tego szybko, prosto i zawsze się udaje.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420273
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1701
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119692
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420273
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1701
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119692
Składniki
Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody, pozostawiamy do wystudzenia i stężenia.
Wiórki kokosowe zalewamy kefirem / maślanką i mieszamy. Odstawiamy na 30 min.
Formę do tortownicy wykładamy biszkoptami.
Ubijamy śmietankę z cukrem pudrem.
Wiórki z maślanką / kefirem łączymy z tężejącą galaretką. Następnie dodajemy ubitą śmietankę.
Gotową masę wylewamy na biszkopty. Odstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny (u mnie na całą noc).