Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik malinowy z dodatkiem jogurtu"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 854
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1751
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6261
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 854
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1751
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6261
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 szkl. cukru i 1 cukrem waniliowym. Połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz 30 minut w temp. 190 st.
Maliny rozmroź, zmiksuj. Śmietanę ubij z resztą cukru i pozostałym cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść wg przepisu na opakowaniu. Bitą śmietanę wymieszaj z jogurtem i musem malinowym (trochę musu zostaw do dekoracji). Ostrożnie domieszaj żelatynę.
Biszkopt rozetnij na 2 placki. Przełóż połową kremu, resztą posmaruj boki i wierzch ciasta. Tort schłodź. Przed podaniem udekoruj musem, bitą śmietaną i marcepanem.Źródło: Tina