Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik malinowy z dodatkiem jogurtu"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 szkl. cukru i 1 cukrem waniliowym. Połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Piecz 30 minut w temp. 190 st.
Maliny rozmroź, zmiksuj. Śmietanę ubij z resztą cukru i pozostałym cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść wg przepisu na opakowaniu. Bitą śmietanę wymieszaj z jogurtem i musem malinowym (trochę musu zostaw do dekoracji). Ostrożnie domieszaj żelatynę.
Biszkopt rozetnij na 2 placki. Przełóż połową kremu, resztą posmaruj boki i wierzch ciasta. Tort schłodź. Przed podaniem udekoruj musem, bitą śmietaną i marcepanem.Źródło: Tina