Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w wykonaniu a co najważniejsze pyszne i do tego zdrowe.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 760
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113042
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 760
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek,następnie białka ubijamy na sztywno z cukrem.Dodajemy żółtka ciągle ubijając, resztę składników dodajemy łyżką bez miksera czyli mąkę z proszkiem do pieczenia,wodę i olej tak przygotowane ciasto biszkoptowe wkładamy do piekarnika na 30 minut na 180 stopni.
Mus brzoskwiniowy:Obieramy 6 brzoskwiń kroimy na kawałki i miksujemy na mus ,w między czasie rozpuszczamy 2 galaretki dowolny smak w 2,5 szklankach wody.Studzimy i dodajemy do musu z brzoskwiń.Należy całość jeszcze chwilę schłodzić i następnie po upieczeniu biszkopta i przekrojeniu go na połowę przekładamy go tym musem.
Śmietanę kremówkę 1 szklankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i malinami,borówkami.Posmarować Śmietanową "chmurką"biszkopta i tak przyrządzony tort dać do zamrażarki na godzinę.