Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik śmietankowy na kefirze"
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99072
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13732
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5913
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99072
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 160
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5099
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13732
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5913
Składniki
Margarynę, jajka, marmoladę, kakao, cukier, kefir i cynamon zmiksuj na gładką masę. Mąkę przesiej, wymieszaj z sodą, dodaj do ciasta, wyrób. Przełóż do natłuszczonej, posypanej bułką tartą tortownicy. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
Bita śmietana: zimną kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki ciepłej wody, ubij. Połowę śmietany rozsmaruj na cieście, ułóż część pokrojonych truskawek. Rozsmaruj resztę śmietany. Udekoruj wg uznania.Źródło: Chwila dla Ciebie