Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik śmietankowy na kefirze"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4684
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30943
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3648
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4684
Składniki
Margarynę, jajka, marmoladę, kakao, cukier, kefir i cynamon zmiksuj na gładką masę. Mąkę przesiej, wymieszaj z sodą, dodaj do ciasta, wyrób. Przełóż do natłuszczonej, posypanej bułką tartą tortownicy. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
Bita śmietana: zimną kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki ciepłej wody, ubij. Połowę śmietany rozsmaruj na cieście, ułóż część pokrojonych truskawek. Rozsmaruj resztę śmietany. Udekoruj wg uznania.Źródło: Chwila dla Ciebie