Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414582
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2347
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3813
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414582
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2347
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek.Roztrzepujemy żółtka,wsypujemy na łyżkę octu łyżeczkę proszku do pieczenia i gdy zacznie musować dodajemy do żółtek i roztrzepujemy.Ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę dodajemy stopniowo żółtka.Przesiewamy małymi porcjami mąkę do masy jajecznej i delikatnie mieszamy,wylewamy na tortownicę (28 cm) uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy około 40-50 min w temp.180st.
Ubijamy kremówkę z dodatkiem cukru pudru i dodajemy rozdrobnione truskawki.Wlewamy tężejącą galaretkę.
Biszkopt dzielimy na 3 części i przekładamy masą.
Dekorujemy wedle uznania:) Smacznego.