Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7554
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2585
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7554
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2585
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek.Roztrzepujemy żółtka,wsypujemy na łyżkę octu łyżeczkę proszku do pieczenia i gdy zacznie musować dodajemy do żółtek i roztrzepujemy.Ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę dodajemy stopniowo żółtka.Przesiewamy małymi porcjami mąkę do masy jajecznej i delikatnie mieszamy,wylewamy na tortownicę (28 cm) uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy około 40-50 min w temp.180st.
Ubijamy kremówkę z dodatkiem cukru pudru i dodajemy rozdrobnione truskawki.Wlewamy tężejącą galaretkę.
Biszkopt dzielimy na 3 części i przekładamy masą.
Dekorujemy wedle uznania:) Smacznego.