Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Składniki
Oddzielamy białka od żółtek.Roztrzepujemy żółtka,wsypujemy na łyżkę octu łyżeczkę proszku do pieczenia i gdy zacznie musować dodajemy do żółtek i roztrzepujemy.Ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę dodajemy stopniowo żółtka.Przesiewamy małymi porcjami mąkę do masy jajecznej i delikatnie mieszamy,wylewamy na tortownicę (28 cm) uprzednio wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy około 40-50 min w temp.180st.
Ubijamy kremówkę z dodatkiem cukru pudru i dodajemy rozdrobnione truskawki.Wlewamy tężejącą galaretkę.
Biszkopt dzielimy na 3 części i przekładamy masą.
Dekorujemy wedle uznania:) Smacznego.