Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik z kremem brzoskwiniowym"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11705
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Galaretki rozpuść (każdą w 400 ml gorącej wody). Brzoskwinie przekrój, usuń pestki, pokrój w kostkę, zmiksuj na mus. Jajka roztrzep widelcem, dodaj żółtka, cukier, mus z brzoskwiń, wymieszaj.
Masę przełóż do rondla, dodaj sok z cytryny. Całość podgrzewaj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia.
Serki zmiksuj z kremem. Mieszając wlewaj powoli galaretkę. Tortownicę wyłóż folią spożywczą, przełóż masę, wyrównaj powierzchnię, ułóż brzoskwinie, zalej tężejącą galaretką. Białą czekoladę rozpuść, udekoruj boki tortu. Schładzaj 2 godziny.
Czas przygotowania: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień