Do góry

Desery Przepis na:

Torcik z kremem brzoskwiniowym

Torcik z kremem brzoskwiniowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12883

Dodano:

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Torcik z kremem brzoskwiniowym"

Składniki

  • 5 brzoskwiń
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • 50 dag serków homogenizowanych
  • 3 jajka
  • 2 żółtka
  • sok z połowy cytryny
  • 6 łyżek cukru
  • 8 dag masła
  • 5 dag białej czekolady
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuść (każdą w 400 ml gorącej wody). Brzoskwinie przekrój, usuń pestki, pokrój w kostkę, zmiksuj na mus. Jajka roztrzep widelcem, dodaj żółtka, cukier, mus z brzoskwiń, wymieszaj.

  2. Masę przełóż do rondla, dodaj sok z cytryny. Całość podgrzewaj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia.

  3. Serki zmiksuj z kremem. Mieszając wlewaj powoli galaretkę. Tortownicę wyłóż folią spożywczą, przełóż masę, wyrównaj powierzchnię, ułóż brzoskwinie, zalej tężejącą galaretką. Białą czekoladę rozpuść, udekoruj boki tortu. Schładzaj 2 godziny.

  4. Czas przygotowania: około 2 godzin

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń