Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik z kremem brzoskwiniowym"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30906
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4288
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1132
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30906
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4288
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1132
Składniki
Galaretki rozpuść (każdą w 400 ml gorącej wody). Brzoskwinie przekrój, usuń pestki, pokrój w kostkę, zmiksuj na mus. Jajka roztrzep widelcem, dodaj żółtka, cukier, mus z brzoskwiń, wymieszaj.
Masę przełóż do rondla, dodaj sok z cytryny. Całość podgrzewaj na małym ogniu, aż zgęstnieje. Odstaw do wystudzenia.
Serki zmiksuj z kremem. Mieszając wlewaj powoli galaretkę. Tortownicę wyłóż folią spożywczą, przełóż masę, wyrównaj powierzchnię, ułóż brzoskwinie, zalej tężejącą galaretką. Białą czekoladę rozpuść, udekoruj boki tortu. Schładzaj 2 godziny.
Czas przygotowania: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień