Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort biedronka"
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 79
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 279
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 132
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 79
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 279
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 132
Składniki
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji 2 zł
Zimną śmietanę tortową ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę. Ubijając, dodajemy po łyżce serka mascarpone. Wstawiamy do lodówki.
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier, a potem po jednym żółtku. Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Wsypujemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy do natłuszczonej tortownicy, pieczemy około 30 min w temperaturze 180°C. Studzimy i przecinamy na 2 krążki.
Blaty przekładamy połową masy. Masą smarujemy wierzch tortu, na niej układamy biszkopty, jagody, maliny itp. i zalewamy tężejącą galaretką owocową. Boki tortu zdobimy masą i płatkami migdałowymi.
Wartość odżywcza 1 porcji: 405 kcal, białko 9,5 g, tłuszcz 34 g, węglowodany 47 gŹródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Desery
Torcik wielkanocny z niespodzianką w środku
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 259
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
"Dalej szły słodkie mazurki, jak kwadratowe kobierczyki, przybrane w lukier,...
Odsłon: 163