Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1644
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 503
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2413
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4563
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1644
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 503
Składniki
mąkę przesiać dodać skórkę z cytryny, proszek do pieczenia 75 g masła,mielone migdałyi 1 jajko. wyrobić na gładką masę, wstawić na 30 min do lodówki
foremkę wysmarować masłem, obsypać płatkami migdałów, nałożyć ciasto, formując nieci wyższy brzeg. nakłuć kilkakrotnie widelcem i przykryć podwójną warstwą pergaminu. ustawić foremkę na odwróconym do góry dnem talerzu i piec3-4 min. na 100%
z pozostałych jajek oddzielić białka od żółtek.żółtka utrzeć z resztą masła, cukrem i wanilią, stopniowo dodawać twatóg i budyń w proszku. białka posolić i ubić na sztywno, dodać do masy serowej. włożyć do formy na wcześniej upieczony spód. na wierzchu ułorzyć osączone połówki brzoskwiń.piec 25-27 min..pozostawić w formie do wystygnięcia