Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5189
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 774
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11565
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5003
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1250
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5189
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 774
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11565
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5003
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1250
Składniki
mąkę przesiać dodać skórkę z cytryny, proszek do pieczenia 75 g masła,mielone migdałyi 1 jajko. wyrobić na gładką masę, wstawić na 30 min do lodówki
foremkę wysmarować masłem, obsypać płatkami migdałów, nałożyć ciasto, formując nieci wyższy brzeg. nakłuć kilkakrotnie widelcem i przykryć podwójną warstwą pergaminu. ustawić foremkę na odwróconym do góry dnem talerzu i piec3-4 min. na 100%
z pozostałych jajek oddzielić białka od żółtek.żółtka utrzeć z resztą masła, cukrem i wanilią, stopniowo dodawać twatóg i budyń w proszku. białka posolić i ubić na sztywno, dodać do masy serowej. włożyć do formy na wcześniej upieczony spód. na wierzchu ułorzyć osączone połówki brzoskwiń.piec 25-27 min..pozostawić w formie do wystygnięcia