Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przekładany tort na każdą okazję.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1032
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5599
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8725
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17998
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1032
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5599
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8725
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17998
Składniki
BISZKOPT KAKAOWY: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać na puszystą masę. Do ubitych białek dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wszystko dokładnie i powoli wymieszać. BISZKOPT KOKOSOWY: Białka ubić na sztywno później dodać cukier dalej obijając. Do puszystej masy wsypać wiórki kokosowe z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać. MASA KAWOWA: Z 2 szklanek mleka odlać pół szklanki. W tej połówce mleka rozrabiamy budyń, żółtka i mąkę. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy mleko się zagotuje należy wlać rozrobiony budyń i zagotować ciągle mieszając żeby nie powstały grudki.
BISZKOPT KAKAOWY pieczemy ok. 40 min w piekarniku nagrzanym do 180' C; BISZKOPT KOKOSOWY pieczemy ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180' C - pieczemy na złoty kolor; MASA KAWOWA: budyń po ugotowaniu studzimy i ucieramy z miękkim masłem dodając kawę cappucino
Po upieczeniu ciemne ciasto przekrajmy na pół, smarujemy masą kawową a na masę kładziemy ciasto koksowe następnie smarujemy masą i układamy ciemne ciasto. Dekorujemy wg uznania. SMACZNEGO!!!!