Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny przekładany tort na każdą okazję.
BISZKOPT KAKAOWY:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać na puszystą masę. Do ubitych białek dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wszystko dokładnie i powoli wymieszać.
BISZKOPT KOKOSOWY:
Białka ubić na sztywno później dodać cukier dalej obijając. Do puszystej masy wsypać wiórki kokosowe z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać.
MASA KAWOWA:
Z 2 szklanek mleka odlać pół szklanki. W tej połówce mleka rozrabiamy budyń, żółtka i mąkę. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy mleko się zagotuje należy wlać rozrobiony budyń i zagotować ciągle mieszając żeby nie powstały grudki.
BISZKOPT KAKAOWY pieczemy ok. 40 min w piekarniku nagrzanym do
180' C;
BISZKOPT KOKOSOWY pieczemy ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180' C - pieczemy na złoty kolor;
MASA KAWOWA: budyń po ugotowaniu studzimy i ucieramy z miękkim masłem dodając kawę cappucino
Po upieczeniu ciemne ciasto przekrajmy na pół, smarujemy masą kawową a na masę kładziemy ciasto koksowe następnie smarujemy masą i układamy ciemne ciasto.
Dekorujemy wg uznania.
SMACZNEGO!!!!
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 60
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 7011
Sezon truskawkowy rozpoczęty! Uwielbiam te owoce bardzo i to nie tylko w słod...
Odsłon: 54
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 60
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 7011
Sezon truskawkowy rozpoczęty! Uwielbiam te owoce bardzo i to nie tylko w słod...
Odsłon: 54
Składniki
BISZKOPT KAKAOWY: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać na puszystą masę. Do ubitych białek dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wszystko dokładnie i powoli wymieszać. BISZKOPT KOKOSOWY: Białka ubić na sztywno później dodać cukier dalej obijając. Do puszystej masy wsypać wiórki kokosowe z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszać. MASA KAWOWA: Z 2 szklanek mleka odlać pół szklanki. W tej połówce mleka rozrabiamy budyń, żółtka i mąkę. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Gdy mleko się zagotuje należy wlać rozrobiony budyń i zagotować ciągle mieszając żeby nie powstały grudki.
BISZKOPT KAKAOWY pieczemy ok. 40 min w piekarniku nagrzanym do 180' C; BISZKOPT KOKOSOWY pieczemy ok. 30 min w piekarniku nagrzanym do 180' C - pieczemy na złoty kolor; MASA KAWOWA: budyń po ugotowaniu studzimy i ucieramy z miękkim masłem dodając kawę cappucino
Po upieczeniu ciemne ciasto przekrajmy na pół, smarujemy masą kawową a na masę kładziemy ciasto koksowe następnie smarujemy masą i układamy ciemne ciasto. Dekorujemy wg uznania. SMACZNEGO!!!!
Przepisy Desery
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 876
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 7011