Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort marchewkowy"
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 353
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 132
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 237
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 2391
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 353
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 132
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 237
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 2391
Składniki
Marchewkę obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę i połącz z marchewką.
Mąkę wymieszaj z migdałami i proszkiem do pieczenia. Oddziel białka od żółtek. Z białek ubij sztywną pianę. Delikatnie połącz z żółtkami, cukrem, marchwią oraz mąką z migdałami.
Masę przelej do tortownicy. Piecz przez ok. godzinę w temp. 190 st. C. Marcepan zmiksuj na gładką masę z kremówką. W innym naczyniu rozpulchnij masło mikserem i dodawaj je partiami do masy marcepanowej.
Pod koniec miksowania dodaj cukier puder i sok z cytryny. Wystudź ciasto i przekrój je w poprzek na pół. Przełóż kremem i udekoruj nim górę i boki ciasta.
Czas przygotowania: 90 minut 560 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 5
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 797