Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 187
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 178
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7545
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 89
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 187
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 178
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7545
Składniki
Na biszkopt:oddzielic żółtka od białek,.Białka ubic na sztywną terzepaczką lub mikseram . Do ubitej piany dodawac stopniowo cukier i żółtka.Ubijac dalej aż cukier się rozpuści.Mąke wymieszac z proszkiem do pieczenia ,wsypac przez sitko do masy jajecznej i lekko wymieszac.Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 26 cm. Piec okolo 45 minutw piekarniku nagrzanym do 160 stopni.Wyjąć , ostudzić,przekroic w poziomo na dwa blaty .Składniki na poncz wymieszać, połową nasączyć dolny blat.Rozłożyc na nim 1/3kremówki, nastepnie połowe pokrojonych ananasów, przykryc drugim blatem i nasączyc go ponczem .Wierzch i boki tortu posmarowac resztą smietany .Wierzch udekorowac resztą ananasówi cząstakami kiwi.Boki tortu oblażyć podłużnymi biszkoptami .Torto można dekoracyjnie przewiązac wstążką.