Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1827
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3114
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1193
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1957
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1827
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3114
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1193
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1957
Składniki
Czekoladę posiekaj, stale mieszając. Proszek budyniowy wymieszaj z 1/4 szklanki zimnego mleka. Resztę mleka zagotuj z dodatkiem cukru. Do wrzącego mleka wlej rozdrobniony budyń, gotuj, aż zgęstnieje, ostudź
Miękkie masło ucieraj z cukrem pudrem na myszną masę, dodając zimny budyń, zimną czekoladę i migdały
odłóż 1/4 przygotowanego kremu. Pozastałym kremem posmaruj wafle. Układaj jeden na drugim. Na wierzchu ułóż czysty wafel lekko dociśnij. Torcik obciąż deseczką i odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny
Wierzch ciasta cienko posmaruj częścią odłożonego kremu. Resztę kremu przełóż do szprucy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki. Brzegi ciasta udekoruj rozetkami kremu. Posyp startą białą czekoladą .