Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort przygotowałam na Walentynki dla naszej rodziny
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 509
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1788
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21990
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 509
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1788
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21990
Składniki
Ciasto;jajka ubić na gładko z cukrem,dodać mąkę przesianą z proszkiem do piecz.i olej .Podzielić ciasto na 4 części i do każdej części dodać stopniowo barwnik różowy-do 1części 3 krople,do 2części 5 kropli,do 3części 7 kropli barwnika,4 część pozostawić bez barwnika.Każdą część upiec w temp.180*C przez ok.15min
.Masa ; z mleka ,cukru waniliowego i budyni w proszku ugotować gęsty budyń i wystudzić .Miękkie masło rozetrzeć z cukrem pudrem ,stopniowo dodać zimny budyń i utrzeć razem na gładko.Podzielić masę na 2-części .1-częścią i dżemem smarować blaty i przełożyć tort i obłożyć boki i wierzch,a 2gą część podzielić na 3 części i do każdej dodać po kilka kropli barwnika ,żeby uzyskać różne odcienie kremu. Kremy kolejno przekładać do worka cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki .Zaczynając od dołu tortu ,tworzyć z kremu róże w różnych odcieniach. Schłodzić w lodówce.