Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeży, prosty letni deser ???? pyszny !
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5629
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154757
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 442
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5629
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154757
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1024
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 442
Składniki
1. Wyciskamy sok ze świeżych pomarańczy 2. Jajka myjemy. Następnie oddzielamy białka od żółtek i umieszczamy je w osobnych miskach. Żółtka wkładamy do dużej miski, ponieważ będziemy do nich później dodawać inne składniki. 3. Do żółtek wsypujemy połowę cukru i ubijamy je za pomocą miksera na najniższych obrotach do momentu, kiedy masa będzie miała jednolitą konsystęcję. 4. Do miski z ubitymi żółtkami z cukrem powoli dodajemy łyżką ser mascarpone i AAQQpowoli miksujemy masę. 5. Następnie z resztą cukru ubijamy białka na wysokich obrotach miksera. 6. Za pomocą łyżki dodajemy białka do żółtek delikatnie mieszając. 7. Kroimy w drobną kostkę część truskawek i dodajemy je do masy. 8. Biszkopty moczymy w soku pomarańczowym z obydwóch stron tak by dobrze nasiąknęły, ale się nie kruszyły i nie łamały. 9. Układamy biszkopty w blaszce lub przezroczystym naczyniu. 10. Nakładamy na nie część masy i równomiernie rozprowadzamy. Następnie kładziemy drugą warstwę biszkoptów i na nie masa i potem trzecie warstwa i na nie masa. 11. Dekorujemy pokrojonymi w plasterki truskawkami .
Odstawiamy do lodówki na conajmniej 6 godzin.