Do góry

Desery Przepis na:

Truskawkowe Tiramisu

Truskawkowe Tiramisu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 5

Dodano:

Odsłon: 125

Świeży, prosty letni deser ???? pyszny !

Składniki

  • 4 jajka
  • 500 gr sera mascarpone
  • 200 gr biszkopty Savoiardi lub inne twarde biszkopty
  • 350 ml soku z pomarańczy świeżo wyciśniętego.
  • 250 gr świeżych truskawek
  • 150 gr cukru
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Truskawkowe Tiramisu

Przygotowanie

  1. 1. Wyciskamy sok ze świeżych pomarańczy
    2. Jajka myjemy. Następnie oddzielamy białka od żółtek i umieszczamy je w osobnych miskach. Żółtka wkładamy do dużej miski, ponieważ będziemy do nich później dodawać inne składniki.
    3. Do żółtek wsypujemy połowę cukru i ubijamy je za pomocą miksera na najniższych obrotach do momentu, kiedy masa będzie miała jednolitą konsystęcję.
    4. Do miski z ubitymi żółtkami z cukrem powoli dodajemy łyżką ser mascarpone i AAQQpowoli miksujemy masę.
    5. Następnie z resztą cukru ubijamy białka na wysokich obrotach miksera.
    6. Za pomocą łyżki dodajemy białka do żółtek delikatnie mieszając.
    7. Kroimy w drobną kostkę część truskawek i dodajemy je do masy.
    8. Biszkopty moczymy w soku pomarańczowym z obydwóch stron tak by dobrze nasiąknęły, ale się nie kruszyły i nie łamały.
    9. Układamy biszkopty w blaszce lub przezroczystym naczyniu.
    10. Nakładamy na nie część masy i równomiernie rozprowadzamy. Następnie kładziemy drugą warstwę biszkoptów i na nie masa i potem trzecie warstwa i na nie masa.
    11. Dekorujemy pokrojonymi w plasterki truskawkami .

  2. Odstawiamy do lodówki na conajmniej 6 godzin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń