Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne, dość lekkie z lekką nutą alkoholu
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39542
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 180
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39542
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 409
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 180
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Składniki
Kawę zalać wrzątkiem. Zaparzać około 2 minut. Przelać do miseczki i połączyć z 1/2 szklanki wina. Odstawić do ostudzenia.
Na dno formy żaroodpornej wyłożyć biszkopty i polać 1/3 wystudzonej kawy z winem.
Śmietanę ubić z cukrem. Dodać serek mascarpone i wino (2 łyżki), i delikatnie wymieszać - nie ubijać!
Wyłożyć połowę masy na biszkopty. Przykryć kolejną wartwą biszkoptów moczonych w kawie z winem. Na to reszta masy i znowy moczone biszkopty. Całość można posypać startą gorzką czekoladą.
Wstawić na noc do lodówki, aby wszystko mogło się ładnie przegryźć.
Smacznego :)